9.2.12

Bird's Eye View over ...Schaffhausen

Din cele trei zile pe care tocmai le-am petrecut în Elveția, una a fost dedicată pitorescului orășel Schaffhausen, capitala cantonului cu același nume a cărui faimă se datorează în principal norocului de a fi scena de desfășurare a celei mai mari cascade din Europa, Rheinfall. Și dacă uneori oricât te-ai căzni nu poți găsi niciun avantaj unei zile de iarnă cu ger tăios și temperaturi de -20 grade, de data aceasta ne-am bucurat nespus că frigul teribil a mers mână în mână cu un cer senin și limpede și un soare darnic grație căruia obișnuitul gri iernatic s-a metamorfozat văzând cu ochii în sclipiri de argint. Ei, și cum îi șade omului mai bine într-o astfel de zi cu soare decât undeva la înălțime, de unde să poată cerceta în voie priveliștea magnifică ce i se întinde înainte? Cum ar fi, de pildă, cetatea Munot cea construită în secolul al XVI-lea cu intenții defensive, dar folosită în zilele noastre ca locație a unor evenimente diverse, printre care serate dansante, focuri de artificii și o serie de activități culturale? Priveliștea de la cetate merită cu prisosință urcușul celor câteva trepte abrupte săpate în dealul năpădit de viță de vie! Iar dacă ajungeți aici mai pe înserat, luați loc la o măsuță și ascultați clopotele cetății, pe al căror sunet venit parcă din chiar memoria timpului te poți bizui - indiferent de situație - în fiecare noapte de la ora 21...













12 comentarii:

  1. ei da! absenta motivata! :))
    excelent reportajul tau! fotografiile sunt excelente!
    Sa ai un sfârsit de saptamâna placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi, Carmen! Week-end placut si voua, te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa fie o zona foarte frumoasa , Ioana . Dupa denumirea orasului oamenii se ocupau in vechime cu cresterea oilor . De buna seama ca acolo cascavalul este mai ieftin decat la noi ! Am vazut pe harta cat de alambicata este granita cu Germania acolo ...parca ar fi un rau cu multe meandre . Dar Rinul e cuminte ...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Radu: Esti pe aproape, una dintre teorii spune ca pe blazonul fondatorilor orasului era desenata o oaie, de acolo ar veni numele :-) N-as fi atat de sigura cu cascavalul, totusi :-D

    Zona este absolut superba, o sa vezi cand mai apuc sa scriu si sa pun poze!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos, vad ca ti-a placut la Schafhausen :-)
    Eu n-am ajuns sus, la cetate :-(
    Greseala mea ca nu m-am informat prea mult inainte sa merg.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Apollo: Drept sa-ti spun, nici noi nu am prea avut timp sa ne documentam de data asta. Fiind asa frumos si senin, am zarit-o insa profilandu-se promitator pe cerul albastru, asa ca n-am putut sa nu ne deplasam intr-acolo :-P Inseamna ca e bine ca am pus pozele astea, taman vedeti si voi ce si cum...

    RăspundețiȘtergere
  7. Aha, acolo ai fost, asadar, ca ai lipsit atata vreme de pe blog. Mai fac elvetienii ceasurile alea grozave, ca avea si mama un schaffhausen?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ioana m-v: Da, chiar acolo si nu doar acolo :-P Nu fac elvetienii toate ceasurile? Ca eu asa aveam impresia :-))) Glumesc, habar nu am, nu ma pricep, eu am intrat doar intr-un magazin unde aveau o droaie de ceasuri cu cuc absolut superbe, banuiam ca se fac la ei, cand colo, ce sa vezi?! Erau nemtesti! :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Te monitorizam deja :-)))
    Începusem să fac pariu cu mine însumi pe unde umbli. Am pierdut. Trist, așa-i? Să alergi singur și să ieși pe locul doi!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Bubu: Daca te incalzeste, sa stii ca n-aveai sanse, oricum, am atatea pe lista incat as fi putut fi oriunde :-))))

    Ahm, dar poti sa incerci sa ghicesti unde voi fi zilele urmatoare :-P

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru că nu mă-nvăț minte, mai risc un pariu (după ce am citit și cele 14 posibile destinații numa bune pentru un Sf. Valentin), oi merge la Roma?
    Deși, drept să-ți spun, în locul tău aș sta frumușel la Doha, m-aș arămi la soare ca un burger pe grătar și n-aș ieși din mare decât ca să mă hidratez cu ceva rece. Sunt atât de sătul de nămeți și ger că mi se pare că vara n-o să mai vină niciodată, mama ei de vreme!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Bubumaia: Nici nu stii cat ai fost de aproape :-D Venetia, mai exact, la Carnevale!

    Inca nu e de intrat in mare la Doha, si nici de plaja, abia ma incumet sa intru si in piscina, eu si al meu sot suntem cam singurii temerari :-)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe