6.7.11

Bird's Eye View over ...Firenze

De unde altundeva ai putea avea o priveliște de milioane asupra Florenței dacă nu din Campanile di Giotto, turnul de sine stătător care face parte din complexul de clădiri ce alcătuiesc Catedrala din Florența? Turnul este localizat în Piazza del Duomo și are o înălțime de aproape 85 m. Odată ajuns în vârf, imaginea care ți se dezvăluie privirii face să merite cu vârf și îndesat urcușul relativ anevoios al celor 414 trepte înguste...













16 comentarii:

  1. Esti printre cei care zic ca Florenta e mai frumoasa ca Roma? Am auzit asta de mii de ori pana acum si eram curioasa cum percepi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Liliana, Florenta este superba si are foarte multe de oferit, dar mie una mi-a placut mai mult Roma. Daca iti mai amintesti de topul meu cu cele 10 destinatii preferate, Florenta nu era printre primele 10 pozitii, in schimb Roma si Venetia erau...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos! Firenze e primul obiectiv pe lista cand mai ajungem prin Italia. George stie si se va conforma, numai din cauza lui n-am ajuns in 4 luni si la Firenze!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ooof ce-mi faci cu fotografiile astea!Eu inca visez la Italia.....

    RăspundețiȘtergere
  5. @Moni: Pe bune, n-ati ajuns la Florenta? Uite ca nu retinusem asta, pai nu-i frumos, faceti bine si mergeti :-) Eu am alergat de mi-a venit rau o saptamana, dar am vazut Venetia, Verona, Padova, Florenta si Pisa :-) Ma rog, in Pisa m-am dus sa fac si eu o poza sprijinind turnul, ca tot omul, n-am umblat foarte mult prin oras...

    RăspundețiȘtergere
  6. Claudia, pai asta e si ideea, sa va fac pofta si sa puneti mana sa va duceti :-P Asa cum si eu poftesc la locurile vazute de voi si o sa-mi fac drum pe acolo, mai devreme sau mai tarziu :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu Ioana, n-am ajuns, e mai mare rusinea, asta e una din frustrarile mele cele mai mari din perioada aia! Stii ca asa se intampla cand ai posibilitatea, amani de la o zi la alta, iar cand stii ca ai doar o saptamana la dispozitie alergi si vizitezi cat pentru...4 luni :)) Ma rog am vazut si locuri dragute care nu erau pe lista, o sa povestesc si eu cand am timp despre Val d'Aosta, Trentino Alto Adige si cat de curand despre un loc foarte frumos in Austria pe care il recomand cu cea mai mare caldura pentru un weekend romantic

    RăspundețiȘtergere
  8. Abia astept sa scrii, m-ai facut curioasa :-P

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, cu siguranta Florenta este mai frumoasa decat multe din orasele Italiei. M-am indragostit de ea de la prima vizita si am revenit de inca doua ori.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am niste fotografii asemanatoare facute cu Canon-ul meu cu film...mie mi-a placut foarte mult Florenta. Nu o pot compara cu Roma, pentru ca nu am ajuns acolo inca, dar e un oras frumos si extrem de viu, chiar daca ascunde o istorie atat de impresionanta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Luiza, poate ar trebui sa ma mai duc si eu, simt ca nu am vazut suficient...

    RăspundețiȘtergere
  12. @VertAnge: Nici nu prea incape comparatie, de fapt si de drept. Eu am niste amintiri mai speciale legate de Roma, poate si de asta a iesit peste Florenta in top...altfel, cine stie cum ar fi stat lucrurile :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai merita, normal ca merita. Pe langa faptul ca efortul iti este rasplatit cu o priveliste de vis, mai faci si miscare, nu? :)
    Un fel de 2 in 1.

    RăspundețiȘtergere
  14. Clar, Lillee :-). Am urcat intr-o groaza de turnuri din diverse orase pana acum, unele aveau si lift, dar noi am ales sa urcam tot pe scari. Parca e satisfactia mai mare odata ce te vezi sus :-P

    RăspundețiȘtergere
  15. O singura data am vrut sa urc in varful Catedralei StephanDom in Viena, si pe la 200 si ceva de scari imi tremurau picioarele. Am renuntat. De atunci ma urc mai usor pe coline decat pe scari ca sa vad orasul de sus.

    In Florenta se poate vedea de pe dealul cu statuia lui Michelangelo (Piazzale Michelangelo). Nu esti chiar in mijlocul orasului dar pana acolo poti merge cu busul si ai o priveliste superba si asupra podului Ponte Vecchio. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Alicee, mersi de completare, nu-mi aduc aminte sa fi urcat pe dealul de care zici. Dar e bine de stiut ca si de acolo poti vedea orasul de sus, cum ziceam noi suntem fani urcat pe scari, insa sunt sigura ca nu toata lumea se da in vant dupa ele.

    p.s. Bine ai venit pe la mine :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe