21.6.11

Bird's Eye View over ...Praga

Continuu seria de "Bird's Eye View over..." cu o minune de oraș pe care l-am vizitat în iulie 2009, Praga. Pentru a păstra pentru totdeauna în amintire o imagine de excepție asupra orașului vă sfătuiesc să vizitați Catedrala Sf. Vitus (Katedrála svatého Víta), dar să nu ratați nici o urcare în faimosul turn Petrin (Petřínská rozhledna) pe care îl veți recunoaște cu ușurință de la distanță datorită asemănării deloc întâmplătoare cu Turnul Eiffel. Dedic acest post Cătălinei - (cea mai) mare iubitoare a acestui oraș - spre a-mi "cumpăra" iertarea pentru nechibzuința de a fi omis Praga din topul destinațiilor Printre randuri.com, publicat zilele trecute :-).










14 comentarii:

  1. Ce frumos se vede! Ceva recomandari de cazare si masa? Am de gand sa ajung prin august sa admir si eu privelistea din turnul Petrin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e sublima Praga :-) De stat am stat la hotel Angelo (foarte fain), din pacate l-am mai recomandat recent cuiva care l-a cautat pe booking si a constatat ca are scoruri cam mari pt iulie anul acesta...banuiesc ca in august vor fi si mai mari.

    De mancat musai sa mananci supa de gulas in paine, am uitat cum se chema restaurantul unde am mancat noi, dar cred ca poti incerca oriunde :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumeeesc, Ioana, foarte faina surpriza :* Esti iertata inzecit! :))
    Praga este sublima, intr-adevar. Iti vine s-o iei acasa :)
    Uuuffff, si tare mi-e dor de stradutele si de turnurile ei...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Irina: Ma bucur ca am scapat cu fata curata de data asta :-))) Btw, Praga e tot acolo, tu nu stiu ce mai cauti pe aici daca ti-e dor de ea :-P

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper sa ajung si eu la anul s-o vad. Atat am auzit povestindu-se de bine incat am promovat-o in capul listei :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cami, le iei de-o aripa pe Tasha, Iolanda si Irina si mergeti impreuna, ca am vazut ca si ele sunt mari doritoare :-P

    RăspundețiȘtergere
  7. O daaaaa, de cind ma invirt in jurul cozii si nu reusesc sa o strecor in buget :(( Mama lor de banii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tasha, ce vigilenta ai fost :-)))


    Las' ca or veni ele si vremuri mai bune pentru voi, sunt sigura de asta! Patience, patience...

    RăspundețiȘtergere
  9. Si la mine e pe lista de muuuult, mai ales ca am facut deja o vizita in Cehia la Brno si frustrarea ca n-am ajuns si la Praga a fost mar

    RăspundețiȘtergere
  10. Moni,sunt sigura ca recuperati voi, la cum te stiu :-P Pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am fost in Turn! Mai ales ca am o boala grea de a face poze de sus oraselor! Așa că nu am putut rata. Doar că nu mi se pare deloc că ar semăna cu celebrul turn parizian. Dar ne-a făcut plăcere să ne plimbăm pe dealul Petrin. Apoi am fugit la castel să admirăm apusul.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Dia: Stiu ce zici, nici eu nu ratez nicio sansa de a ma urca in turnurile oraselor, fie ele medievale ori super moderne :-P.

    Turnul Petrin nu doar ca seamana cu Eiffel-ul, dar a si fost inspirat de acesta (de-asta ziceam ca asemanarea nu e intamplatoare), daca o sa cauti pe net vei vedea. Uite aici de exemplu:

    http://www.pragueeventscalendar.cz/en/sights/petrin-observation-tower-1403

    sau aici:

    http://www.pragueexperience.com/places.asp?PlaceID=604

    Sigur ca nu e identic cu Eiffel-ul, asta e clar si cred ca se poate observa cu ochiul liber chiar si de catre neavizati :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur ca mai sunt si alti bolnavi care doresc sa vada orasul de sus, si ma bucur ca in Praga exista optiunea asta! Mi-ar place sa existe si la noi in Bucuresti!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dia: Ma tem ca in Bucuresti o sa mai dureze pana ce le vine ideea asta :-)))

    Stai sa vezi ce poze de sus am facut in Singapore saptamana asta!!! Si nu doar dintr-un singur loc :-D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe