28.7.10

Places to see, things to do (II)

Credeati ca am stat degeaba zilele astea? Dati-mi voie sa va contrazic :-). Am tulit-o ca din pusca intr-o mica vacanta prin Germania (Bavaria) si Austria, pe care mi-am petrecut-o vizitand doua castele fabuloase - rod al unei minti geniale - vreo doua biserici in stil baroc si rococo, dintre care una considerata ca facand parte dintre cele 100 de minuni ale lumii, niscaiva ramasite (in cantitati deloc de neglijat) de pe vremea nazistilor din zona Obersalzberg si o salina extrem de bine intretinuta si exploatata turistic, cum tare ma tem ca nu voi vedea vreodata la noi. Dar despre toate astea va voi povesti pe indelete cu proxima ocazie, stay tuned :-P.


De ce introducerea de mai sus? Pentru ca astazi visez la un locsor pe care l-am descoperit absolut intamplator intr-un pliant zilele trecute pe cand inca ma aflam intr-un satuc pitoresc din Austria. Recunosc ca m-am intrebat adesea in copilarie cum o fi sa locuiesti, chiar si cateva zile, intr-una dintre acele "casute in copac" (aka tree houses) pe care le tot vedeam in filmele americane. Mi-ar fi placut sa am un coltisor al meu unde sa ma pot izola dupa bunul plac cu o carte buna si un ceai, uitand de mine si de restul lumii. Daca ar fi fost si cocotat in varful unui copac in mijlocul naturii, cu atat mai bine. Ar fi descurajat in mod sigur orice tentativa de apropiere a oricarei fiinte misunatoare cu care nu as fi tinut mortis sa interactionez in momentul cu pricina :-). Unde mai pui ca peisajul in mod sigur ar fi meritat toti banii. Si uite peste ce am dat in pliantul de care va vorbeam:





Hm, n-arata rau deloc, asa-i? In mod sigur interiorul este sub asteptari, trebuie sa aiba o hiba....Sau nu?



Daca inca nu v-am convins, aflati ca este vorba despre un intreg complex care cuprinde, pe langa hotelul de mai sus, un ditamai tree top walk (adica un soi de alee printre varfurile copacilor), turnuri inalte de unde puteti admira in voie privelistea, locuri de joaca pentru copii si cate si mai cate. Puteti lenevi pur si simplu daca va doriti un concediu linistit sau va puteti decide pentru una dintre multele activitati (inclusiv "survival training") oferite de proprietari.

Hotelul este alcatuit din 6 casute situate la inaltimea de 10 m, dotate cu tot confortul, care pot adaposti intre 2 si 6 persoane. Drumul suspendat, deschis in principiu intre aprilie si octombrie, se mandreste cu faptul ca este singurul drum de acest tip din Europa si (zic ei, dar nu am verificat :-P) cel mai mare din lume. Mai multe informatii gasiti aici, aici si aici. Din pacate site-ul lor oficial (ultimul dintre linkurile de mai sus) este doar in germana, dar aveti sus optiunea de a trimite un mail prin care sa le solicitati informatii. Oricum, din cate am vazut preturile sunt chiar accesibile.

Uf, si aproape uitasem sa va spun ca minunatia de mai sus este situata in apropierea satucului Kopfing din Austria, cam la 28 km de orasul bavarez Passau. 

Tare mi-as dori sa ajung candva si pe aici. Voua v-ar surade?






6 comentarii:

  1. si mie mi-ar surade ideea sa ajung pe acolo. ultimele doua poze sunt breathtaking...

    RăspundețiȘtergere
  2. da, pai nu degeaba le-am pus la final :-P

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am fost prin Germania, din pacate nu in vacanta :(.. Sper sa-mi fac timp pentru plecari de genul toamna asta. Intr-adevar ai ce sa vezi acolo..

    RăspundețiȘtergere
  4. ar fi super daca ai reusi, zau ca merita...si daca reusesti si ai intrebari, feel free to ask me :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. O, daaaa!!! In mod sigur mi-ar surade, mai putin tree top walk... :-S... as muri de frica pe "lemnisoarele" alea! :P
    Oricum, foarte tare ideea casutelor din copac, super recomandare! Keep on blogging! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. cu siguranta interesant. vreau si eu acolo.:D
    multumesc pentru iimagini si informatii.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe